LV EN
Oh!It smells so good here! The kitchen is the most admirable place in the world. Here you will find your friends, because all of them are gourmets, who like sweets. Some of them are highly recommended. Maybe you know a recipe as well? Maybe you can create something special? Maybe you have eaten on a trip something so special, that it would never appear in your dreams? Write us! Sent us photos and clips. The story houses inhabitants are eager to know something new, too! Sent us - we are waiting! Read more
But when they are telling about food comming from one special place it becomes interesting! Some never-heard names, special spices and flavours are often mentioned during these conversations. All friends are very interested in cooking food that is prepared in different Baltic and Caucasian countries and that represents different cultures.
 
 
Annemarijas našķi

Visgaršīgākie ēdieni Gruzijā ir pagatavoti no riekstiem, bet man īpaši garšo baklažāni ar majonēzi un hačapuri (tā saucamā siera maizīte). Es uzrakstīšu baklažānu recepti.

1.Recepte: Paņemt 1 kg baklažānus, sagriež šķēlēs, uzber sāli un atstāj 1 stundu. Pēc tam izspiež sulu un cept eļļā uz karstas pannas. Atsevišķi sagatavo majonēzi ar garšvielām (hmeli suneli, koriandrs, safrāns) un zaļumiem (kindza, pētersīļi, dilles). Apceptās baklažānu šķēlītes pārklāj ar sagatavoto majonēzes maisījumu.

 No saldumiem man garšo kūkas un valrieksti ar medu (Gruzijā šo saldumu gatavo pirms Jaunā gada atnākšanas). Mana mamma ļoti garšīgi gatavo un cep dažādus saldumus. Piemēram, vēja kūku ar vārīto krēmu.

2.Recepte: 1 glāze ūdens un 100 gr margarīna ieliek katlā un vāra uz nelielas uguns, pieber 1 glāzi miltus. Vāra apmēram 7 minūtes, noņem no uguns un pievieno 6 olas pa vienai, maisot ar mikseri.

Krēms: 1 litrā piena, pieber 1gl. miltus, samaisa ar mikseri, uzvāra uz nelielas uguns, pieliek arī no vienas olas un 1 gl. cukura uztaisīto maisījumu, atdzesē un pievieno 200 gr sviesta, labi samaisa ar mikseri. Jau izceptajās kūkās ieliek krēmu, uzber virsū pūdercukuru.

Man ļoti garšo tēja, īpaši piparmētru, kumelīšu un liepziedu! Tās ir veselīgas un tik garšīgas. Kokteiļus arī dzeru. Pati gatavoju blenderī no saldējuma un no sulas!

3.Recepte: paņemt 100 gr plombīra saldējuma un pievieno 200 gr ābolu vai jebkuru augļu sulu pēc garšas! Samaisa blenderī.

Man saldējums ļoti garšo. Šajā vasarā biju Tbilisi un ēdu Campara firmas sadējumus. Viņiem ir ļoti dažādi saldējumi. Man patika gandrīz visi, bet īpaši Dženio un Nuvo. Kā tiek gatavots saldējums, es pagaidām nezinu, bet vēlētos uzzināt. Mans tēvocis Gruzijā strādā lielā firmā, kur gatavo saldējumu. Nākamajā braucienā uz Tbilisi man ir paredzēts saldējuma ceha apmeklējums.

Author
Annemarija 9 Years old