LV EN
Oh!It smells so good here! The kitchen is the most admirable place in the world. Here you will find your friends, because all of them are gourmets, who like sweets. Some of them are highly recommended. Maybe you know a recipe as well? Maybe you can create something special? Maybe you have eaten on a trip something so special, that it would never appear in your dreams? Write us! Sent us photos and clips. The story houses inhabitants are eager to know something new, too! Sent us - we are waiting! Read more
But when they are telling about food comming from one special place it becomes interesting! Some never-heard names, special spices and flavours are often mentioned during these conversations. All friends are very interested in cooking food that is prepared in different Baltic and Caucasian countries and that represents different cultures.
 
 

Latvija var iegadaties ar Igaunju protuktiem piemerem Salvesti zupam, putras un merces. Latvija var iegadaties Nõo desas, ari saldumus var piemerem Kalev šokolādes un konfektes vai Dr. Helusa jogurti.

 

 

Varbūt kādam ir vēlme sestdienas vakarā kopā ar ģimeni aizbraukt uz kādu restorānu/kafejnīcu/ēstuvi, kur var baudīt kārtīgus latviešu ēdienus. Parādīšu ceļu jums, un – Labu apetīti!

 

Latvijā, ir nopērkami daži produkti, kurus izmanto Gruzijas nacionālo ēdienu gatavošanai, piemēram,: valrieksti, Sulguni siers, kindza, no garšvielām hmeli suneli un koriandrs. To visu var nopirkt tirgu un arī lielveikalos. Man garšo Sulguni siers un ēdieni, kas ir gatavoti no valriekstiem, piemēram: Sacivi. (Riekstu mērce ar vistas gaļu).

 

Šodien, manuprāt, viena no nozīmīgākajām lietām latviešiem ir pašu ražotās preces. Mēs paši nemaz vairs nezinām, kas ir mūsu ražots un kur, bet šajā krīzes laikā ļoti svarīgi ir iegādāties latviešu preces un atbalstīt savu tautu. Šeit varēsiet  vairāk uzzināt par Latvijā ražoto. Ja prece ir ražota Latvijā, tad nauda, kas tiek saņemta par to, arī paliek tepat Latvijā un to var ieguldīt atkal jaunā ražošanā.

 

Man nav tāda viena mīļākā ēdiena, jo to ir tik daudz, ka nezinu, vai dzīves laikā paspēšu visus nogaršot. Gandrīz katras tautas ēdienkartē ir kaut kas īpašs, tāpēc, kaut kur aizbraucot, mūsu ģimene cenšas nogaršot kaut ko jaunu.