LV EN
Oh!It smells so good here! The kitchen is the most admirable place in the world. Here you will find your friends, because all of them are gourmets, who like sweets. Some of them are highly recommended. Maybe you know a recipe as well? Maybe you can create something special? Maybe you have eaten on a trip something so special, that it would never appear in your dreams? Write us! Sent us photos and clips. The story houses inhabitants are eager to know something new, too! Sent us - we are waiting! Read more
But when they are telling about food comming from one special place it becomes interesting! Some never-heard names, special spices and flavours are often mentioned during these conversations. All friends are very interested in cooking food that is prepared in different Baltic and Caucasian countries and that represents different cultures.
 
 
Ražotnes un kafejnīcas

Latvijā, ir nopērkami daži produkti, kurus izmanto Gruzijas nacionālo ēdienu gatavošanai, piemēram,: valrieksti, Sulguni siers, kindza, no garšvielām hmeli suneli un koriandrs. To visu var nopirkt tirgu un arī lielveikalos. Man garšo Sulguni siers un ēdieni, kas ir gatavoti no valriekstiem, piemēram: Sacivi. (Riekstu mērce ar vistas gaļu).

Rīgā ir dažas kafejnīcas, kur gatavo gruzīnu nacionālos ēdienus. Iberia Jūrmalas gatvē un Rīgas centrā, K. Barona ielā ir viens no vecākiem kaukāziešu restorāniem Aragats.

Man ļoti patīk Ziemassvētki un Jaunais gads! Gruzijā sākumā atzīmē Jauno gadu un tikai pēc nedēļas Ziemassvētkus.

Jaungada galdam jāizskatās ļoti krāšņam, galdā jābūt apmērām deviņiem dažādiem ēdieniem - uzkodas, salāti, protams, arī gaļas ēdieni. Visam jābūt uz galda, tai skaitā arī karstajiem ēdieniem. Galvenais, uz Jaungada galda jābūt saldumiem, tas ir ļoti svarīgi, tāpēc ka ir tāds teiciens: Kā sagaidīsi Jauno gadu, tā arī visu gadu nodzīvosi. Gruzijā īpašu uzmanību pievērš saldumiem. Īpaši no valriekstiem ar medu tiek gatavots ļoti garšīgs našķis Gozinaki. Obligāti jābūt arī Churchela, lazdu rieksti vai valrieksti ar vīnogu mērci. Mums arī katru gadu no Gruzijas sūta dažādus saldumus, un mana mamma pati gatavo Jaungada svinībām medus saldumus. Mēs pirms Jaunā gada sēžamies pie galda, ēdam vakariņas un 12.00 naktī apsveicam viens otru, bučojam. Uzsaucam dažādus tostus, tā Gruzijā ir pieņemts. Jaungada naktī tiek aicināti ciemiņi, ir tikai viens pirmais īpašais ciemiņš, kuram tiek uzticēts ģimenes liktenis visu gadu. Viņš ir ģimenes Mekvle -  mīļš, laipns, labsirdīgs cilvēks, kurš vēl, lai tava ģimene būtu laimīga visu gadu! Viņam obligāti jāatnes saldumi. J

Ziemassvētku vakarā jābrauc uz baznīcu klausīties dievkalpojumu un pēc tam jāēd svētku vakariņas. Man ļoti patīk visi svētki, kas ir ziemā.

Author
Annemarija 9 Years old