LV EN
O! Te smaržo! Virtuve ir visbrīnišķīgākā vieta pasaulē. Te iegriežas ikviens stāstu draugs, jo viņi visi ir īsti gardēži un kārumnieki.
Varbūt zini kādu brīnišķīgu recepti? Un varbūt arī proti kaut ko garšīgu pagatavot? Un varbūt kāda ceļojumā kaut kur pasaulē esi ēdis kaut ko tādu, kas sapņos nav rādījies? Raksti mums! Sūti fotogrāfijas un klipus! Arī Stāstumājas iedzīvotāji grib uzzināt kaut ko aizraujošu un garšīgu! Sūti mums - mēs gaidām! Lasīt tālāk
 
 
Teodors iesaka pagaršot

 

Vecāki gan brīnās, bet man pārsvarā garšo nevis svētku, bet ikdienas ēdieni: spageti makaroni ar parmezāna sieru un kečupu, karbonāde ar ceptiem kartupeļiem un skābiem kāpostiem, harčo zupa un hačapuri. 

Hačapuri – tie ir gruzīnu siera pīrādziņi. Tos var cept dažādi, bet mēs ar mammu pēdējā laikā darām tā: taisām mīklu bez rauga no kviešu miltiem un izrullējam to, tad taisām maisījumu no brinzas siera un biezpiena, pēc tam uzliekam to siera-biezpiena maisījumu uz mīklas un aiztaisam to no augšas ciet. Tad liekam tos pīrādziņus karstā cepeškrāsnī uz kādām 20 minūtēm, vai tik ilgi, kamēr pīrādziņu virsējā kārta kļūst dzeltenīgi brūna, tad gan ņemam ārā. Hačapuri ēdam siltus. Pieaugušie var dzert klāt vīnu, bet bērni –  tēju. Hačapuri var taisīt gan lielus gan maziņus.

Latvijā ražo tik garšīgu rudzu rupjmaizi kā nekur citur pasaulē. Mans tētis zina, kura ir tā īstākā. Man īpaši garšo rupjmaize ar sviestu un žāvētu cūkgaļas speķi vai arī rupjmaize jūrnieku gaumē – ar siļķēm, melniem pipariem un sīpoliem. Es priecājos, kad no Gruzijas atved saulē žāvētos augļus – hurmu, vīģes, arī čurčhelas – tie ir rieksti žāvētas vīnogu mērces apvalkā. Čurčhelas ir ļoti sātīgas, tāpēc senos laikos kalnieši tās ņēma pārgājienos, lai iestiprinātos.

Autors
Teodors 7 g.