LV EN
O! Te smaržo! Virtuve ir visbrīnišķīgākā vieta pasaulē. Te iegriežas ikviens stāstu draugs, jo viņi visi ir īsti gardēži un kārumnieki.
Varbūt zini kādu brīnišķīgu recepti? Un varbūt arī proti kaut ko garšīgu pagatavot? Un varbūt kāda ceļojumā kaut kur pasaulē esi ēdis kaut ko tādu, kas sapņos nav rādījies? Raksti mums! Sūti fotogrāfijas un klipus! Arī Stāstumājas iedzīvotāji grib uzzināt kaut ko aizraujošu un garšīgu! Sūti mums - mēs gaidām! Lasīt tālāk
 
 
Ispirs iesaka pagaršot

Draugi! Vai arī jūs esat saldummīļi? Tad pastāstīšu par saldumiem, kas ir iecienīti manā ģimenē. To sauc par kozinakiem. Tie ir saldumi no saulespuķu, sezama, kā arī citām sēklām. Mana mamma tos gatavo no valriekstiem, jo Armēnijā tāpat kā citur dienvidos ir ļoti daudz valriekstu. Ja nolemsiet izmantot manas mammas recepti, tad palūdziet saviem vecākiem, lai tirgū iegādājas valriekstus, vēlams pie pazīstama tirgotāja. Nepērciet tos veikalā, lai cik pievilcīgs būtu iepakojums. Viņi tur atrodas jau veselu mūžību, jo, kā gan savādāk lai izskaidro to rūgto piegaršu. Pēc tam, kad esat iegādājušies garšīgus, svaigus valriekstus, sadaliet tos. Pēc tam ar asu nazi sagrieziet riekstus garenās, šaurās sloksnītēs. Jums vajadzēs 1 glāzi ar riekstiem. Tad ņemiet pannu un apgrauzdējiet riekstus 5 min Pēc tam pievienojiet 1-1,5 ēdamkaroti medus un ātri visu samaisiet. Cik ilgi? Tas ir atkarīgs no medus kvalitātes – jo labāks medus jo mazāk jāmaisa. Ideālā gadījumā jāmaisa 1-2 minūtes. Pēc tam viendabīgo masu lejam uz griežamā dēlīša, izlīdzinām un ļaujam atdzist. Kad masa atdzisusi, griežam masu rombiņos.

Labu apetīti!

Autors
Ispirs 10 g.