LV EN
O! Te smaržo! Virtuve ir visbrīnišķīgākā vieta pasaulē. Te iegriežas ikviens stāstu draugs, jo viņi visi ir īsti gardēži un kārumnieki.
Varbūt zini kādu brīnišķīgu recepti? Un varbūt arī proti kaut ko garšīgu pagatavot? Un varbūt kāda ceļojumā kaut kur pasaulē esi ēdis kaut ko tādu, kas sapņos nav rādījies? Raksti mums! Sūti fotogrāfijas un klipus! Arī Stāstumājas iedzīvotāji grib uzzināt kaut ko aizraujošu un garšīgu! Sūti mums - mēs gaidām! Lasīt tālāk
 
 
Annemarijas našķi

Visgaršīgākie ēdieni Gruzijā tiek gatavoti no riekstiem, bet man īpaši garšo baklažāni ar majonēzi un hačapuri (tā saucamā siera maizīte). Es uzrakstīšu baklažānu recepti.

1. Recepte Ņem 1 kg baklažānus, sagriež šķēlēs, uzber sāli un atstāj 1 stundu. Pēc tam izspiež sulu un cep eļļā uz karstas pannas. Atsevišķi sagatavo majonēzi ar garšvielām (hmeli-suneli, koriandrs, safrāns) un zaļumiem (kindza, pētersīļi, dilles). Apceptās baklažānu šķēlītes pārklāj ar iepriekš sagatavoto majonēzes maisījumu.

 No saldumiem man garšo kūkas un valrieksti ar medu (Gruzijā šo saldumu gatavo pirms Jaunā gada atnākšanas). Mana mamma ļoti garšīgi gatavo un cep dažādus saldumus. Piemēram, vēja kūku ar vārīto krēmu.

2. Recepte 1 glāze ūdens un 100 gr margarīna liek katlā un vāra uz nelielas uguns, pieber 1 glāzi miltus. Vāra apmēram 7 minūtes, noņem no uguns un pievieno 6 olas pa vienai, maisot ar mikseri.

Krēms: 1 litrā piena pieber 1 gl. miltus, samaisa ar mikseri, uzvāra uz nelielas uguns, pieliek arī no vienas olas un 1 gl. cukura uztaisīto maisījumu, atdzesē un pievieno 200 gr sviesta, labi samaisa ar mikseri. Jau izceptajās kūkās ieliek krēmu, uzber virsū pūdercukuru.

Man ļoti garšo tēja, īpaši piparmētru, kumelīšu un liepziedu. Tās ir veselīgas un tik garšīgas! Kokteiļus arī dzeru. Pati tos pagatavoju blenderī no saldējuma un no sulas.

3.Recepte Paņem 100 gr plombīra saldējuma un pievieno 200 gr ābolu vai jebkuru augļu sulu pēc garšas! Samaisa blenderī.

Man saldējums ļoti garšo. Šajā vasarā biju Tbilisi un ēdu Campara firmas sadējumus. Viņiem ir ļoti dažādi saldējumi. Man patika gandrīz visi, bet īpaši Dženio un Nuvo. Kā tiek gatavots saldējums, es pagaidām nezinu, bet vēlētos uzzināt. Mans tēvocis Gruzijā strādā lielā firmā, kura gatavo saldējumu. Nākamajā braucienā uz Tbilisi man ir paredzēts saldējuma ceha apmeklējums.

Autors
Annemarija 9 g.