LV EN
O! Te smaržo! Virtuve ir visbrīnišķīgākā vieta pasaulē. Te iegriežas ikviens stāstu draugs, jo viņi visi ir īsti gardēži un kārumnieki.
Varbūt zini kādu brīnišķīgu recepti? Un varbūt arī proti kaut ko garšīgu pagatavot? Un varbūt kāda ceļojumā kaut kur pasaulē esi ēdis kaut ko tādu, kas sapņos nav rādījies? Raksti mums! Sūti fotogrāfijas un klipus! Arī Stāstumājas iedzīvotāji grib uzzināt kaut ko aizraujošu un garšīgu! Sūti mums - mēs gaidām! Lasīt tālāk
 
 
Teodora našķi

Man ļoti patīk kārtīgi paēst. Mani mīļākie ēdieni ir gruzīnu ēdieni, kurus mana mamma gāršīgi pagatavo. Piemēram – hačapuri (siera pīrādziņi). Tie ir īpaši garšīgi tad, kad ir tikko svaigi izcepti un karsti. Priecājos arī par hačapuri smaržu, kamēr tie vēl cepas. Vēl man garšo dārzeņi gūriešu gaumē. Tie ir kāpostu, seleriju, biešu un citu dārzeņu maisījumi, kas tiek skābēti īpašā garšaugu  marinādē. Salāti ir paasi un stipri atšķiras no latviešu skābētajiem kāpostiem, kuri man arī garšo. Vēl man garšo hinkali –maltās  gaļas ēdiens miltu apvalkā, kas tiek vārīts, un ir ēdams, kamēr karsts. Tiesa, hinkali es ēdu, pieliekot tiem klāt skābo krējumu – Gruzijā tā neviens nedara. Tāpat Gruzijā hinkali ir pieņemts ēst ar rokām, bet es tos ēdu ar dakšu. Konfektes man arī ir cieņā, tikai ne jau šādas tādas, bet ar veseliem riekstiem un biezu šokolādes kārtu. Reizēm man no Gruzijas atved garšīgas žāvētas vīģes vai žāvēto hurmu vai  valriekstu ievārījumu. Tās ir lietas, kuras Rīgā grūti iegādāties.

 

Autors
Teodors 7 g.