LV EN
O! Te smaržo! Virtuve ir visbrīnišķīgākā vieta pasaulē. Te iegriežas ikviens stāstu draugs, jo viņi visi ir īsti gardēži un kārumnieki.
Varbūt zini kādu brīnišķīgu recepti? Un varbūt arī proti kaut ko garšīgu pagatavot? Un varbūt kāda ceļojumā kaut kur pasaulē esi ēdis kaut ko tādu, kas sapņos nav rādījies? Raksti mums! Sūti fotogrāfijas un klipus! Arī Stāstumājas iedzīvotāji grib uzzināt kaut ko aizraujošu un garšīgu! Sūti mums - mēs gaidām! Lasīt tālāk
 
 
Emīlijas našķi

Par saviem našķiem es varu nosaukt tumšo un piena šokolādi ''Laima'', saldo putukrējumu ar kivi gabaliņiem, mango un dažādus augļus-vīnogas, ābolus,mandarīnus un banānus, jo es burtiski dievinu augļus. Mana vecmāmiņa ļoti labi gatavo un viņai vienmēr padomā kāda radoša ideja. Nesen viņa pagatavoja no mīklas sniegavīru,bet iekšā bija biezpiens ar rozīnēm. Arī tradicionālās piparakūkas vecmāmiņai sanāk vienkārši burvīgas. Man gan pašai ne ļoti patīk gatavot, bet, ja izmēģina kaut ko pagatavot, ne vienmēr rezultāts sanāk slikts.Galvenais ir mēģināt, pat tad, kad nesanāk! Ziemassvētkos galdā bija cepta vista, no mango izgrieztas eglītes un mazi tomātiņi. Man ļoti garšo auzu pārslu cepumi, un es jums pastāstīšu, kā tiek gatavoti šie gardumi. Uzskatu, ka mazajiem pavāriem ir atļauts eksperimentēt, jo galvenais ir nevis tas, ka tu ideāli gatavo, bet tas, ka tu gatavo no sirds. Un tas, kas tiek gatavots no sirds, vienmēr sanāks garšīgi! Labu apetīti!

Nepieciešams:

  1. 300 g auzu pārslu
  2. 4 olas
  3. 4 ēd.karotes miltu
  4. 4 ēdamkarotes cukura

Gatavošana.

Auzu pārslas uzliek uz pannas un uz lēnas uguns mazliet apcepj, lai ir kraukšķīgas. Atdzesē.

Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pieliek cukuru un ar mikseri sakuļ. Baltumus sakuļ putās atsevišķi.

Bļodā pie sakultajiem dzeltenumiem pievieno atdzesētas apceptas auzu pārslas. Sajauc. Pievieno miltus. Sajauc.

Iecilā sakultos olu baltumus.

Liek uz cepešpannas (visvienkāršāk apakšā paklāt cepamo papīru-tas nav jāsmērē ar taukvielām un cepumi viegli nāk nost,var izmantot vairākkārt!) mazas piciņas un ievieto cepeškrāsnī. Cep, kamēr gatavi (apmēram 7-8 min).

Var arī pielikt nedaudz vairāk kakao vai cukura, lai gan vienalga sanāks garšīgi! Pagatavošana aizņem apmēram 20 minūtes laika. (Tīna Kravale)
Šī ir ļoti ātra recepte, neprasa izcilas pavāra spējas, bet rezultāts sanāks ļoti garšīgs!

  Emīlija